Facebook

Info och förutsättningar 2018

Speltiden är max 3 min.

På scen finns två normalbestyckade set från TAMA tillhandahållna av Crafton, även ett urval cymbaler och Hi-Hats från Meinl vilka de deltagande får disponera.  Du får naturligtvis ta med egen utrustning såsom virvel, cymbaler m,m

Till hjälp vid riggningen inför Ditt framträdande finns även legenden Per Bjurström från Crafton och våra kunniga tekniker.

De tävlande som deltar i Trum SM 2018 är indelade på en startlista som skrivs på tävlingsdagen, alltså din starttid får du reda på vid din ankomst till Kalmar Teater den 11/8.

Du skall vara på plats senast 10.00, vi finns på plats från 08.00.
Kommer du senare pga av restid m,m meddela oss så lägger vi dig senare i startlistan

För ett smidigt flöde så riggar dom tävlande ”sina” trummor enligt startlista medan den tidigare startande spelar sina 3 minuter, detta sker bakom en ridå vilken sedan hissas upp när du är klar och det är Din tur.

Av de startande i grundomgången väljer så juryn ut 5 bidrag till en finalomgång och dom får förfoga över tre nya minuter, där finalisterna har valet att antingen spela samma stycke en gång till eller göra något helt annat.

Juryns bedömningsgrunder är Teknik, Groove och Artisteri.
Föreningen Kantslag bjuder tillsammans med sponsorer på kaffe o macka samt gemensam lunch/vatten, övrig dryck finns att köpa till i kiosken. Det är fritt inträde för alla utomstående som vill njuta av trummor under dagen.
Lördagen den 11/8 pågår stadsfesten i Kalmar, Vinnaren av tävligen kommer att få framföra sitt bidrag på Larmtorgets scen utanför teatern ca kl 17.50 inför ny publik.

Tävlingsregler

Nytt för i år är att det är tillåtet med backtracks, vi har stämt av med juryns ordförande samt övriga inblandade som öppnar för backtracks, men dom betonar att det är frivilligt och är tydliga med att det framförandet skall innehålla ett eget solo och inte bara en låt. Backtracks är inget krav utan ett frivilligt val. Förvaring av dina grejer sker på egen risk bakom scenen på Kalmar Teater.

Samarbetspartners

Kalmar Kommun Crafton Arkitektkopia Besiktningsbolaget Scenljus Sverige